Sågteknik i Södermanland AB

Teknik för sågverk

Vi kan styrsystem, smarta kameralösningar, fuktkvot och konsultfrågor

Allmänt

Vi erbjuder ett komplett sortiment för fuktkvots- och densitetsmätning av trävaror. Allt för att förbättra produkt och torkningskvaliteten i träindustrin.
Dessutom arbetar vi som konsulter inom automation och optimering på såglinjer och kan även erbjuda produktionsförbättrande övervakningssystem för att minimera driftstopp och andra störningar.

Vi erbjuder projektering, installation, driftsättning och service av våra anläggningar. Vi genomför även utbildningsuppdrag samt kontrollmätningar av företagens mätsystem. Vår målsättning och policy är att erbjuda bra produkter i kombination med hög kunskaps- / servicegrad.

Senaste nytt

Rundvridningskontroll och Ytter/Innerbräda

2023-04-13

Vår rundvridningskontroll som visades på Trä & Teknikmässan och fick mycket uppmärksamhet är nu installerad och fungerar precis så bra som vi önskat. Med statistik och återrrapportering till styrsystem och operatör är det enkelt att ta rätt beslut för att trimma sin rundvridare.

Dessutom körs vår AI-baserade lösning för brädtyp och visar på väldigt höga träffprocent. 95-98% vilket nog är klart bättre än en manuell bedömning. Systemet analyserar bilder på bedömda brädändar och detta ger en smart kamera som kan ta egna beslut.

Styrning med kvalitet

Vi optimerar och trimmar er såglinje.

Fuktkvotsmätning

Vi erbjuder ett komplett sortiment för fuktkvots- och densitetsmätning av trävaror. Allt för att förbättra produkt- och torkningskvaliteten i träindustrin.

Smarta kameralösningar

Vi erbjuder olika typer av kameralösningar för övervakning av produktionsflödet.
Sök